Sponsorpagina Berenloop 2021

De Berenloop is een hardloopwedstrijd, die jaarlijks in de maand november op Terschelling wordt gehouden. Er wordt gelopen op een grotendeels onverhard parcours over de afstanden halve marathon en marathon. Voor veel lopers vormt de Berenloop een vast onderdeel van hun loopkalender. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en de aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel. Bovendien is de Berenloop de perfecte aanleiding voor een sportief en ontspannen weekendje Terschelling.

De loop werd voor het eerst gehouden op 26 oktober 1997 als samenwerkingsverband tussen SV Friesland en Stichting Promotie Brandaris. De marathon was oorspronkelijk bedacht als afsluiting van themajaar “400 jaar Willem Barentsz”. De loop ontleent zijn naam aan Willem Barentsz, die in 1596 via het noorden naar Azië wilde varen. Hij kwam hierbij vast te zitten bij Nova Zembla en overwinterde door op ijsberen te jagen. Bij de eerste loop werd er gehoopt op 400 deelnemers, maar er stonden uiteindelijk 800 deelnemers aan de start. Het deelnemersaantal klom in 2007 tot ruim 4000.

Het eerste deel van de Berenloop voert langs de diverse dorpen op Terschelling, met allemaal hun eigen speciale sfeer. Het grootste dorp van het eiland is West-Terschelling, waar de veerboot aankomt. Het gezicht van West-Terschelling wordt bepaald door de Brandaris, de 55 meter hoge vuurtoren, die dateert uit 1594. De Brandaris is dan ook gekozen als start- en de finishpunt van de Berenloop. Vanuit West-Terschelling loopt een weg oostwaarts langs de verschillende dorpen, zoals Halfweg, Baaiduinen, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn en tenslotte Oosterend. De marathonlopers zien alle dorpen aan zich voorbijkomen; de deelnemers aan de halve marathon slaan bij Formerum af in de richting van het strand.

Zondag 7 november 2021 vindt de 24e Berenloop Marathon plaats op Terschelling. Dit jaar gaan Marcel en Patrick voor onze Stichting de berenloop lopen. Hier zijn wij ontzettend blij mee en trots op!

 Marcel en Patrick gaan zich in het zweet werken voor Stichting Just in time 4 Heroes

“Al jaren komen wij met onze gezinnen meerdere malen per jaar op Terschelling en nu zijn we de uitdaging aangegaan om mee te doen aan de Berenloop op zaterdag 6 en zondag 7 november.

Wij willen deze sportieve uitdaging graag koppelen aan een sponsoractie voor de Stichting Just in Time 4 Heroes.

Wij weten uit ervaring dat de constante zorg(en) voor een ziek kind een grote impact heeft op het gezin. En uit ervaring weten wij ook dat Terschelling de ideale plek is om te ontspannen en herinneringen te maken. Daarom hebben wij er voor gekozen om te gaan lopen voor Stichting Just in Time 4 Heroes! Onze doelstelling is om voldoende geld op te halen om minimaal 2 gezinnen (kosten ongeveer € 4.000) een mooie vakantie op Terschelling te kunnen geven. Helpen jullie ons mee deze doelstelling te halen? Alvast bedankt!”

Marcel & Patrick

Doneren

Help Marcel en Patrick zoveel mogelijk geld voor de stichting in te zamelen. Het streefbedrag is 4.000 euro.

 

Gedoneerd:

€ 6.610,00

Streefbedrag: € 4.000,-
(teller update elke 48 uur, laatste update 22-11-21; 21:30)

U kunt op de volgende manieren doneren:

Via iDEAL
Via een overboeking
Of direct storten op ons rekeningnummer: NL31 INGB 0008 4377 83 t.a.v: Stichting Just in Time 4 Heroes, o.v.v. Berenloop

Bedrag

Contactgegevens

Stichting Just In Time 4 Heroes
Kapelmuur 10
3991 VW Houten

Tel 06 16 107 084

IBAN. NL 31 INGB 0008 4377 83
K.v.K. 71841318